Onze werkwijze

“De patiënt staat steeds centraal”

Wij bieden u een wetenschappelijk onderbouwde , gespecialiseerde en individuele behandeling die perfect aansluit bij uw pijn of klachten. Iedere patiënt,elke aandoening is verschillend en vraagt een specifieke, individuele aanpak. Wij garanderen u een up-to- date behandeling gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Om steeds op de hoogte te blijven , volgen wij permanent bijscholingen om een zo goed mogelijk resultaat te bekomen.

Wij opteren om effectief 30 minuten individueel te werken met de patiënt. Onze handen zijn daarbij het meest waardevolle werkinstrument: letterlijk MANUELE therapie.

In eerste instantie zal er gewerkt worden om de beweeglijkheid van alle structuren te normaliseren( mobiliseren). Daarna wordt er door middel van oefentherapie en oefeningen voor thuis gewerkt om het bekomen resultaat zo lang mogelijk te behouden.

Tijdens een manueel therapeutische behandeling bekijken we niet enkel het locale letsel maar leggen we ook verbanden met de rest van het lichaam en in het bijzonder het bekken en de wervelkolom. Het heffen van de arm bijvoorbeeld gaat gepaard met beweging in de wervelkolom.Onvoldoende beweeglijkheid van nek- en of borstwervels kan leiden tot overbelasting van de schouderspieren.

Samen met u zoeken wij naar een lange termijn aanpak om uw probleem op te lossen.